Basgitaarles gaat eerst over hoe de materie van de muziek leren kennen, het leren begeleiden, het ritme en de akkoorden aangeven en dan er nog creatief mee omgaan.

We leren ritmische patronen herkennen en toepassen. We klappen samen ritmische figuren die op een blad staan, ik help je dat ontcijferen.

Bekende baslijnen leer je naspelen en zelf maken.  Jazzy en klassieke melodieën spelen we door om je te leren melodisch lezen en die analyseren we dan weer om theoretische kennis op te doen en om dat ze mooi zijn.

Je leert hoe we door middel van enkele grepen op de bas, vb. akkoorden, welke noten je kan kiezen om onmiddellijk efficiënte baslijnen te creëren.

Tijdens je basgitaarles spelen we veel samen en voor huiswerk geef ik meespeel fragmenten in vele stijlen. Die worden in de les behandeld, vingerzetting – positie op de bas, leren van de loopjes enz.

Het niveau van je les, de muziek stijl, de moeilijkheidsgraad van de meespeel fragmenten worden aangepast aan je ontwikkelproces.

Of wil je even alleen wat baslijnen leren naspelen, maar kan je niet al de noten vinden, dan zoeken we die samen en schrijven ze op. Makkelijk om later thuis weer op te pakken.

Quotes om tijdens het repeteren met een band aan te denken.

“Speel bevestigend – aanvullend – ritmisch voedend maar blijf overzicht houden”

“Als het moeilijk te spelen is of klinkt, denk dan eenvoudig en klink helder”

“Ik beschouw me van creatieve soort en door complementair te spelen, krijg je mogelijk meer eigen sfeer en meer karakter. Wanneer de andere musici veel doen, speel dan zelf minder druk, dat geeft “less is more” en zo ook met ritme en het zelfde met de akkoorden en harmonie”

Pas je techniek aan het doel aan, het doel is je noten in de muziek te laten resoneren, trillen, de omgeving mooier te laten trillen.

basgitaar les telefoon

Voor meer informatie kun je me contacteren:
– 06 161 474 08
– Buziaustraat 11 – 3034 WC
– Rotterdam

Lessen aan huis is ook mogelijk maar in goed overleg

 

basgitaarles contacteer

Voor meer informatie over onderwerpen als
Les prijzenProefles
Basdocent

Mailen kan via de contactpagina http://basgitaarles-rotterdam.nl/contact/