Basgitaarles gaat eerst over leren begeleiden, het ritme en de akkoorden aangeven.

Leer ritmische patronen herkennen en toepassen. We klappen samen ritmische figuren die op een blad staan, ik help je dat ontcijferen.

Baslijnen leer je naspelen en zelf maken.  Jazzy en klassieke melodieën spelen we door om je te leren melodisch lezen en die analyseren we dan weer om theoretische kennis op te doen, en om dat ze mooi zijn.

Op basgitaarles leer je hoe we door middel van enkele grepen op de bas, zoals akkoorden, welke je noten kan kiezen om onmiddellijk efficiënte baslijnen te creëren.

Tijdens je basgitaarles spelen we veel samen en voor thuis werk ik veel met meespeel fragmenten in vele stijlen. Die worden in de les behandeld, vingerzetting – positie op de bas, leren van de loopjes enz.

Het niveau van de basgitaarles, de muziek stijl, de moeilijkheidsgraad van de meespeel fragmenten wordt aangepast aan uw ervaring.

basgitaar les Of wil je even alleen wat baslijnen leren naspelen, maar kan je niet al de noten vinden, dan zoeken we die samen en schrijven ze op. Makkelijk om later thuis weer op te pakken.

Quotes om tijdens het repeteren aan te denken.

“Speel bevestigend – aanvullend – ritmisch voedend maar blijf overzicht houden”

“Als het moeilijk te spelen is of klinkt, speel dan eenvoudig en helder”

“Ik beschouw me van creatieve soort en door complementair te spelen krijg je mogelijk meer eigen sfeer, meer karakter. Wanneer de andere musici veel doen, doe dan minder druk, dat geeft “less is more” en zo ook met ritme en het zelfde met harmonie ;)

Pas je techniek aan het doel aan, het doel is je noten in de muziek te laten resoneren, trillen, de omgeving mooier te laten trillen.

basgitaar les telefoon

Voor meer info contacteer me:
– 010 413 69 53
– 06 161 474 08
– Buziaustraat 11 – 3034 WC
– Rotterdam

basgitaarles contacteer

Voor meer informatie over onderwerpen als
Les prijzenProefles
Basdocent

Mailen kan naar info@basgitaarles-rotterdam.nl of vul hier onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht