We spelen en leren, door samen te spelen:

dus muziek maken op de bas in de les. Thuis kan je dat nog oefenen met opnamen.

De basis verkennen van ritme en muziek-theorie en ervaring op doen betreft toonladders en wat proeven van improviseren hoort erbij.

Het leren bespelen van de basgitaar of de contrabas staat centraal, maar er wordt veel aandacht besteed aan het leren lezen van noten en ritme en begrijpen van akkoordsymbolen, muziektheorie ( jazz en klassieke) maar ook het vinden en uiten van je eigen creativiteit.

We nemen de oefeningen die je vorige keer mee nam nog eens door en bespreken de vorderingen en aandachtspunten en passen de stof nog beetje aan. We spelen samen een nieuw stuk door, beetje bij beetje ( jij op je bas en ik op bas of gitaar of we spelen met een opname mee, die ook goed te gebruiken is voor thuis). We doen oefeningen op ritme ( met boek of meespeel-fragmenten). We oefenen in je basles op improviseren en techniek, met toonladders, gebroken drie- en vierklanken, behorend bij het stuk waaraan we werken.

We bekijken op jouw verzoek stukken die je graag wilt spelen, waarbij alle stijlen mogelijk zijn: Jazz – Blues – Salsa – Funk – Reggae – Klassiek strijken, of bijvoorbeeld stukken van je band of ensemble, evt. met behulp van youtube-fragmenten. In de lessen werken we aan het leggen van een degelijk fundament onder het te spelen stuk. We letten veel op je houding en techniek tijdens het oefenen

Onderwerpen als snaren houding toetsen onderhoud fretten snoeren elementen versterkers speakers partituren reparaties betrouwbare reparateurs verkopers muziekstijlen  meespeel fragmenten grote voorbeelden, dit en meer komt aanbod tijdens de lessen.

Over de prijs van je les

– 1 uur tarief

voor jeugd tot en met 21 j is 35 €

en volwassenen 1 u tarief is 40

De proefles is 10€ contant 

de les is enkel 1 op 1 docent en leerling 

soms kijkt er wel eens even en leerling mee die wat te vroeg is

De meesten volgen 1 uur les,  je hebt meer tijd om je vragen te stellen, vragen die gewoonlijk tegen het einde v d les komen 

Let op meestal is het een tijdje best om elke week te komen. 

Dat komt de goeie leerhouding veel sneller ten goede en na een tijdje kan het om de 2 weken.

 

Openingstijden op Afspraak

De lessen zijn enkel op afspraak

Ma tot Vrijdag 10u tot 20u

Zaterdag 10 tot 13u

Adres

Let op parkeergeld tot 23 u, zone 651

Buziaustraat 11 - 3034 WC Rotterdam

13 + 5 =