Je zoekt een rustige en aangename begeleiding voor je basles  voor beginner of gevorderd:

Om vlot het ritme, de grooves, het klank maken te leren. kortom het totaalaspect van bassen te exploreren.

Bij het leren bespelen van de contrabas staat zuiver intoneren centraal.

De basis van de contrabaslessen.

foto van de voor en achterkant van de contrabas

Het leren bespelen van de contrabas is een prachtig avontuur en kan je toegang geven tot een breed scala aan muziekstijlen, waaronder klassiek, wereldmuziek, jazz en blues. 

 Hieronder staan enkele stappen en tips om je te helpen bij het ontwikkelen van je technische instrumentale vaardigheden op de contrabas voor verschillende genres:

  1. Basiskennis van de contrabas: Begin met het begrijpen van de basisanatomie van de contrabas, zoals de snaren, de toets, de kam en de strijkstok. Leer hoe je de contrabas op de juiste manier vasthoudt en positioneert om comfortabel te kunnen spelen.
  2. Houding en techniek: Een goede houding is essentieel bij het bespelen van de contrabas. Zorg ervoor dat je rechtop staat, je schoudergordel ontspannen is en je elleboog en pols een natuurlijke hoek hebben. Werk aan je linker- en rechterhandtechniek om een evenwichtige en efficiënte beweging te bereiken bij het strijken en plukken van de snaren.
  3. Toonvorming: Leer hoe je een mooie toon kunt produceren op de contrabas. Dit omvat het beheersen van je strijk- en pizzicatotechniek (plukken), evenals het begrijpen van de invloed van de positie van de strijkstok op de klank.
  4. Toonladder- en arpeggio-oefeningen: Werk aan je technische vaardigheden door regelmatig toonladder- en arpeggio-oefeningen te doen. Deze oefeningen helpen je bij het ontwikkelen van vingerbehendigheid, intonatie en het verkennen van het bereik van de contrabas.
  5. Klassieke muziek: Als je geïnteresseerd bent in klassieke muziek, begin dan met het bestuderen van basistechnieken en werken voor contrabas. Je kunt stukken van componisten zoals Bottesini, Dragonetti en Koussevitzky verkennen. Werk aan je dynamiek, expressie en interpretatie om de diepte van klassieke muziek tot uiting te brengen.
  6. Wereldmuziek: Voor wereldmuziek, zoals Latijns-Amerikaanse of Afrikaanse stijlen, leer je verschillende ritmes en speeltechnieken die kenmerkend zijn voor die stijlen. Dit kan het gebruik van pizzicato, slaptechnieken en specifieke ritmes omvatten.
  7. Jazz en blues: Jazz en blues vereisen een goed begrip van improvisatie, ritmiek en harmonie. Werk aan het leren van jazz- en bluesladders, swingende ritmes en het ontwikkelen van een “groove” in je spel. Luister naar iconische contrabassisten in deze genres om hun stijl en benadering te begrijpen.
  8. Luisteren en spelen: Luister naar opnames van contrabassisten in verschillende genres en probeer hun stijl na te bootsen. Dit helpt je om een gevoel te krijgen voor de karakteristieke kenmerken van elk genre en om je eigen muzikale stem te ontwikkelen.
  9. Les nemen: Overweeg om lessen te nemen bij een ervaren contrabassist of muziekschool. Een leraar kan je persoonlijke begeleiding en feedback geven om je technische vaardigheden te verbeteren en je te helpen bij het verkennen van verschillende muziekstijlen.
  10. Blijf oefenen: Regelmatige oefening is de sleutel tot succes. Plan dagelijks oefensessies in en blijf geduldig en vastberaden terwijl je je technische vaardigheden en muzikaliteit ontwikkelt.

Onthoud dat het leren van een instrument een proces is dat tijd en toewijding vergt. Geniet van elke stap van je reis en blijf openstaan voor het ontdekken van nieuwe muziek en stijlen op de contrabas.

 

Maandag – Vrijdag: 10u – 20u

Zaterdag 10u – 13u

adres

Buziaustraat 11 – 3034 WC Rotterdam

Email

Telefoon

 

basgitaar docent Luc Van Gestel

 

 

Over de prijs van je les

– 1 uur tarief

voor jeugd tot en met 21 j is 35 €

en volwassenen 1 u tarief is 40

De proefles is 10€ contant 

de les is enkel 1 op 1 docent en leerling 

soms kijkt er wel eens even en leerling mee die wat te vroeg is

De meesten volgen 1 uur les,  je hebt meer tijd om je vragen te stellen, vragen die gewoonlijk tegen het einde v d les komen 

Let op meestal is het een tijdje best om elke week te komen. 

Dat komt de goeie leerhouding veel sneller ten goede en na een tijdje kan het om de 2 weken.

 

Openingstijden op Afspraak

De lessen zijn enkel op afspraak

Ma tot Vrijdag 10u tot 20u

Zaterdag 10 tot 13u

Adres

Let op parkeergeld tot 23 u, zone 651

Buziaustraat 11 - 3034 WC Rotterdam

7 + 2 =